Természetgyógyászat

A természetgyógyászat az okokat keresi, és azt gyógyítja a természet eszközeivel.

termeszetgyogyaszat

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

 

A természetes gyógymódok sok évezredes múltra tekinthetnek vissza, és igazi, ősi kultúrát elevenítenek meg. A holisztikus vagy természetgyógyász szemlélet a gyógyításban, betegségmegelőzésben azt jelenti, hogy az egészséget, az embert a maga testi, lelki, szellemi és a társadalommal való kapcsolatában vizsgálja és betegségének kiváltó okait, a rehabilitáció módját mindezek figyelembevételével teszi teljessé.

A természetgyógyászat az okokat keresi, és azt gyógyítja a természet eszközeivel. Természetgyógyász szemléletem szerint a természetgyógyászat alapvető lényege azon egyszerű tényen alapul, hogy a természet részei vagyunk, a természet törvényei, hatásmechanizmusai mindenkor és mindenben jelen vannak és hatnak ránk. A természetes gyógymódok, a szelíd gyógyászat módszerei, segítik a szervezet öngyógyító munkáját.

A holisztikus gyógyítás során arra törekszünk, hogy a beteget ne csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján kezeljük, hanem az általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, szemléletmódját, aktuális élethelyezetét, érzelmeit, gondolatait is figyelembe véve alakítsunk ki személyre szabott terápiát. 

Gondolataink befolyásolják érzelmeinket, az érzelmeinket pedig közérzetünket, ezért a holisztikus gyógyítás során megkeressük a tüneteket kiváltó hibás gondolati, illetve érzelem mintákat is.

Természetgyógyászként holisztikus szemlélettel, egyénre szabottan igyekszem a klienseim számára a legmegfelelőbb terápia alkalmazásával segíteni akár fizikai, akár lelki szinten. Az általam alkalmazott, vagy javasolt terápiás módszerek a természetben előforduló anyagokat valamint a szervezet öngyógyító folyamatait segítő módszereket és eszközöket foglalja magába.

Ha szívesen megismerkednél a természetgyógyászat előnyeivel, keress bizalommal