kineziológia

A kineziológia olyan gyógyítási és egészségfejlesztő rendszer, mely oldja a blokkokat és a kiegyensúlyozatlanságokat.

A kineziológia a hagyományos távol-keleti gyógyászatra épülő gyógyítási és egészségfejlesztő rendszer, mely izomtesztek, speciális anamnézis felvétele, valamint speciális egyensúlyi és koordinációs technika segítségével oldja az ember távol-keleti megközelítés szerinti energiarendszerében levő blokádokat, kiegyensúlyozatlanságokat.

A kineziológia az emberi képességek, készségek fejlesztésével, egészségmegőrzéssel foglalkozik azáltal, hogy a múltban és a jelenben elszenvedett stresszek, traumák negatív nyomait semlegesíti.

A kineziológia az orvostudomány, a pszichológia és a pedagógia határterületén lévő készségfejlesztő, kiegészítő gyógyító rendszer.
A kineziológiai módszer nem diagnosztizál, izomteszteléssel dolgozik és stressz oldást alkalmaz.

A kineziológia hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát. Holisztikus szemléletű gyógyítás az embert egésznek tekinti, nem a betegséget, a beteget gyógyítja.

kineziológia agy

Fogantatásunktól fogva számtalan esemény történik velünk, némelyikük mély nyomot hagyott a tudatalattinkban, és felnőttkorunkban is meghatározza gondolkodásunkat, cselekedeteinket. Amikor egy számunkra stresszes szituációba kerülünk, akkor az agy először mindig a múlt emlékeihez nyúl, és ha hasonló eseményt talál az életünkben (amely csak egy apró részletében egyezik meg a jelenlegi történéssel), akkor a múlt tapasztalatainak megfelelően reagálunk a jelenben. Ilyenkor nem a tudatos énünk irányítja reakcióinkat, hanem a múltban rögzült programot játsszuk le ismét.
Az ,,emlék-minta”, mint program, működésbe lép, melynek oka, hogy agyunk egy erre szakosodott területe fogadja a beérkező információkat, azokat összehasonlítja a múltbeli, hasonló ingerekre adott válaszainkkal, s ezzel lekapcsolja az elülső agyi működést (ami a jelenben tartja az embert, és választási lehetőség után kutat), valamint a jobb agyféltekét, (amely a kreativitásért felelős), hogy felkészítse a szervezetet az ,,üss vagy fuss” válaszreakcióra. Így megragadunk a múltban, esetleg romboló mintákat követve. A kineziológia oldja a múltban belénk programozott gátakat, segíti a szabad választás lehetőségét.

A módszer segítségével pontos információkat tudhatunk meg a klienstől a tudatos, tudatalatti és sejtmemória szintjéig hatolva. Az izomteszt teszi lehetővé, hogy hozzáférjünk a szükséges információhoz. Ugyanis, a negatív érzelmi töltessél rendelkező emlék elgyengíti az izmot, míg a pozitív töltessél rendelkező erősíti azt. Az oldás eredménye az, hogy a szituáció emléké továbbra is létezik, azonban nincs emocionális töltete, amely hasonló szituációkban a blokkolt tudatossággal történő reakciót eredményezné. A korrekció által a bal agyfélteké logikája és a jobb agyfélteké kreativitása is érvényesülni tud, s ezzel a ,,választás “lehetőségét nem korlátozzák többé a múltbeli traumák.

Ha úgy érzed, elakadt az életed, ha úgy érzed, hogy mindig ugyanabba a hibába esel, ha van olyan területe az életednek, amit nem tudsz uralni, ami téged irányít, ahelyett, hogy Te irányítanád ÉS elhatároztad, hogy ezen változtatsz, de keresed a megfelelő eszközöket, a támogatást, akkor jó helyen jársz…
Már most mindened megvan ahhoz, hogy meg küzd a „démonjaiddal”, hogy feloldd a blokkjaidat – csak be kell ismerned önmagad előtt, rám kell bíznod magad és meg kell engedned nekem, hogy vezesselek az úton, miközben velem utazol. Mert egy olyan önismereti utazásra hívlak, ahol a tudatalattid lesz a túravezető, ahol minden megtett kilométer rólad szól majd és az út végén már más emberként fogsz madara tekinteni.

One Brain módszer

Magyarországon egyik legelterjedtebb a Three in One Concepts (Három az Egyben) kineziológiai rendszer, más néven One Brain (Egységes Agy) módszer. A One Brain rendszer felszabadítja a gátolt tudatosságot, oldja az energetikai blokkokat, melyeket régi negatív élmények, élethelyzetek, érzések okoztak.
Ez a szelíd gyógymód már az első oldás után pozitív változásokat hoz a páciens életébe. A blokkok oldása után a kreativitás és az intuíció nagymértékben jelen lesz életünkben és hozzásegít minket az optimális döntésekhez.  

Néhány példa arra, hogy mely esetekben nyújthat segítséget a One Brain módszer:

  • tanulási nehézségek
  • ha úgy érezzük, elakadtunk az önismeret útján
  • ha párkapcsolatunk kedvezőtlenül alakul, nem találjuk a hozzánk illő partnert
  • ha sikertelennek érezzük magunkat
  • ha családi kapcsolatainkat beárnyékolják a gyermekkori emlékek
  • ha nem tudjuk kezelni a stresszhelyzeteket
  • ha kommunikációs problémáink vannak
  • ha az érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak: migrén, allergia, szorongás
  • ha gondjaink vannak a saját nőiségünkkel / férfiasságunkkal, stb.

- FELIRATKOZÁS -

Amennyiben szeretnél értesülni további cikkeimről, iratkozz fel hírlevelemre email címed megadásával:

Látogass el Facebook oldalamra és légy egy tudatos közösség tagja