aromaTERÁPIA

Az aromaterápia természetes gyógymód, mely természetesen segíti az ellazulást, regenerálódást.

Az aromaterápia eredete évezredekre nyúlik vissza, ez az egzotikus gyógymód, ugyanakkor drámaian hatásos lehet. Napjainkban ismét elterjedőben van ennek a természetes gyógymódnak a használata.

Az aromaterápiában illóolajokat alkalmaznak terápiás, gyógyító céllal. Felhasználásuk széleskörű: az ellazulás, pihenés, regenerálódás mellett egyes panaszok kezelése, megelőzése, kellemetlen, fájdalmas tünetek enyhítése az, amelyre ez a természetes gyógymód alkalmazható.

A Young Living a világ vezető illóolaj előállító cége. Az alapanyagaikat kizárólag a saját farmajaikon termelik – “Magtól a csomagolásig” elvet követve, melyet bárki meglátogathat. Az előállítás folyamata (aratás, lepárlás) átlátható, az illóolajok kizárólag első lepárlásúak.

Az illóolajok szigorúan tesztelek, a vállalat kizárólag organikus termesztést alkalmaz.
A Young Living 25 éves fennállása alatt kialakította a világon elérhető legnagyobb illóolaj választékot.

Tarts velem, fedezzük fel együtt az illóolajok fantasztikus világát

A termékek árai a csatolt árlistában találhatóak, melyek tartalmazzák a Young Living által közvetlen felhasználóink számára kínált maximális, 24%-os kedvezményt. 

A Young Living termékek rendeléséhez keress bizalommal. Vásárolhatsz nálam, vagy regisztrálhatunk a gyártó rendszerébe, ahol 24% kedvezménnyel tudsz rendelést leadni.Amennyiben a Young Living-nél rendelnél, és nincs szükséged segítségre, kattints a regisztráció gombra

FONTOS!
Minden Young Living illóolaj esetében pontos útmutatást adok. Fontos, hogy adott problémára mindig a megfelelő illóolajat használjuk a javallatok és ellenjavallatok körültekintő figyelembevételével. A használatról részletesen beszélünk, hiszen fontos, hogy a megfelelő olajat a leghatékonyabb módon használd, hogy a maximális eredmények elérését biztosítsd.

Seed to Seal

aroma szoba

A piacon sokféle illóolajat lehet kapni, de többségük szintetikus oldat, amelyeknek terápiás hatása nincs (csak illata). Ahhoz, hogy egy termék a világpiacon terápiás minősítést kapjon, szigorú szabványoknak kell megfelelnie.

A Young Living komolyan veszi a bolygónkról való gondoskodást. A csúcstechnológiájú gyártási folyamat a világ legtisztább olajait eredményezi, mely folyamat neve Seed to Seal.

A Seed to Seal folyamatban a világon egyedüli illóolajok előállításához szigorú ellenőrzés mellett történik a gyártás, a magvetéstől az olaj palackozásig. A Seed to Seal védjegy biztosítja a kivételesen tiszta illóolajok előállítását, azaz a minőségi, szabályozott

  • magvetést
  • vegyszermentes termesztést
  • desztillációt
  • teszteléseket
  • palackozást

A Young Living a Seed to Seal védjegynek való megfelelést úgy biztosítja, hogy kizárólag a saját farmjain, kizárólag vegyszermentes termesztéssel előállított növényeket, kizárólag a saját üzemeiben (melyek rendre a farmok közelében helyezkednek el a növény hatóanyag tartalmának megtartása érdekében) dolgozzák fel.

A Young Living magyar nyelvű katalógusát az alábbi linken érheted el: 

Az esszenciális illóolajok használatának lehetőségei:

A Young Living középpontjában az illóolajok állnak. Az illóolajok olyan koncentrált kivonatok, amelyeket gondos vízgőz-desztillációval, hidegsajtolással vagy gyantacsapolással nyernek ki a gyógynövényekből. Ezek a tiszta illóolajok sokkal hatásosabbak, mint a növények, melyekből kivonják őket, hiszen hatóanyagaik koncentráltan vannak jelen (1 liter citrom olaj előállításához például 3000db citrom szükséges).

A terápiás hatás elérése érdekében mindössze néhány csepp illóolaj felhasználása szükséges. Egy terápiás minőségű illóolaj több száz hatóanyagot tartalmaz, ezért valóban minden cseppje kincs.

Az illóolajok többféleképpen hatnak szervezetünkre:

Biztonsági javallatok (elsősorban gyermekek számára történő használatkor) a gyógynövények hatóanyagának tömény jelenléte okán:

Az illóolajokat gyerekek elől tartsuk elzárva.

Csak 3 hónapos kortól használjunk illóolajokat. Először az anya használja magán, így szoktassa hozzá gyermekét az illóolajokhoz.

Mindig 1 cseppel kezdjük a használatot. Ha a gyermek bírja, nem irritálja a bőrét, légzőrendszerét, fokozatosan emelhetjük a cseppek számát.

Amennyiben bőrre kenjük, kizárólag V6 vagy más tiszta olajjal hígítva tegyük. Kerüljük a légzőszervek környékét, ideális a talpakra masszírozva (kifejezetten hatásos reflexpontokra masszírozva).

30 hónapos kor alatt mentol tartalmú illóolajokat ne kenjünk a nyak tájékára.

Párologtatni szintén óvatosan kezdjünk! Asztmás gyermek esetében ne használjunk aromaterápiát.

Belsőleg gyermeknek ne adjunk illóolajat!

Egyszerre csak egy fajta illóolajat használjunk!

Fürdővízben használathoz keverjük össze az illóolajat kevés mézzel és ezt adjuk a vízhez.

Citrus olajokat ne kenjük a bőrre, ha 24-48 órán belül napsugárzásnak van kitéve a bőr, mert foltokat, leégést okozhat.

Biztonsági javallatok felnőttek számára a gyógynövények hatóanyagának tömény jelenléte okán:

Az illóolajokat tartalmazó üvegecskéket mindig jól lezárva, fénytől védve, hűvös helyen, gyermekektől elzárva kell tárolni. Ez biztosítja, hogy hosszú ideig megőrizzék jótékony hatásukat.

Allergiás reakció elkerülése érdekében először csak egy cseppnyi illóolajat cseppentsünk az alkar belső részére, és várjunk, mielőtt egyéb területre is felvinnénk. Az illóolajok használata a talpon a legbiztonságosabb, ugyanakkor rendkívül hatékony.

Bőrérzékenység esetén az illóolajok növényi olajjal (V6 felvivő olaj, tiszta olaj) hígíthatok.

Kerülni kell forró olajok (például fahéjolaj és szegfűszegolaj) közvetlen használatát a bőrön.

Fényérzékeny illóolajok: Előfordulhat, hogy a citrusolajok bőrirritációt vagy pigmentálódást okozhatnak, amennyiben használatuktól számított 48 órán belül napfény éri az érintett bőrfelületet. (pl: Lemon (citrom), Bergamot (bergamott), Orange (narancs), Tangerine (mandarin), White Angelica (Fehér Angyal))

Ne használjunk illóolajokat szembe és orrba csepegtetve, ne érjünk hozzá kontaktlencséhez, vagy a szemhez az ujjainkkal illóolaj használata után. Magas fenoltartalmú olajok, pl. az Oregano (oregánó), Helichrysum (szalmavirág) Cinnamon Bark (fahéj), Thyme (kakukkfű), Clove (szegfűszeg), Lemongras (citromfű), Bergamot (bergamott), Thieves (Tolvajok) és ImmuPower (Immunerő) keverékek károsíthatják a kontaktlencsét és irritálhatják a szemet. Amennyiben illóolaj kerül a szembe, azt nem vízzel, hanem tiszta növényi olajjal ajánlatos kitörölni.

Terhesség esetén hormonokhoz hasonló illóolajok használata előtt kérdezzük meg a kezelőorvos véleményét! (pl: Clary Sage (muskotályzsálya), Sage (zsálya), Idaho Tansy (kék varádics), Juniper (boróka) Fennel (édeskömény) illetve óvatosan alkalmazzuk az izsóp (kerti izsóp), és gaulteria (kúszó fajdbogyó) olajokat, valamint ezek keverékeit).

Epilepszia és magas vérnyomás esetén illóolajok használata előtt kérdezzük meg kezelőorvos véleményét! (Ne ajánlott használni: Hyssop (izsóp), Fennel (édeskömény) vagy Idaho Tansy (kék varádics) olajokat, a magas ketontartalmú esszenciális olajokat, pl: a bazsalikom, rozmaring, zsálya és a varádics). 

GRAS (Genarally Regarded As Safe) – Általánosan biztonságos olajoknak minősített illóolajok belső használatra is alkalmasak. Közvetlen bevitel előtt oldjuk fel pl. mézben, olívaolajban vagy rizstejben.

Ne adjunk közvetlenül hígítatlan olajokat a fürdővízhez, előbb oldjuk fel például fürdőolajban.

FONTOS!
Minden Young Living illóolaj esetében pontos útmutatást adok. Fontos, hogy adott problémára mindíg a megfelelő illóolajat használjuk a javallatok és ellenjavallatok körültekintő figyelembevételével. A használatról részletesen beszélünk, hiszen fontos, hogy a megfelelő olajat a leghatékonyabb módon használd, hogy a maximális eredmények elérését biztosítsd.