felelos-eletmod

A mi életünk, a mi felelősségünk

A korom előrehaladtával, a gyermekünk születésével egyre fontosabbá válik számomra, számunkra, hogy egészségesen éljünk, egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy milyen környezetben élünk.

Ezért is szervezzük úgy az életünket, hogy a kisfiam óvodás évei után leköltözhessünk vidékre és inkább mi járjunk fel Budapestre, ha a munkánk úgy kívánja majd- hogy mit eszünk – ezért is igyekszünk minél több alapanyagot, húst, zöldségeket, gyümölcsöket vidékről, a család kertjéből beszerezni, vagy hogy mit iszunk.

Édesanyám míg élt marék számra szedte a gyógyszereket, amelyekből ki tudja, hogy melyik ütötte ki épp a másik hatását, vagy melyik okozott a mellékhatásaival újabb betegségeket. Ezt látván megfogalmazódott bennem, hogy én más minőségű életet szeretnék élni.

Az illóolajokkal való találkozásom nagyon fontos része ennek a más minőségű életnek.

Frontérzékeny ember lévén az egyik legnagyobb öröm számomra, hogy a fájdalomcsillapítót száműzhettem az életemből és természetes megoldást találtam a fájdalom megszűntetésére.

A bőrt szenzitizálható, szinten minden háztartásban fellelhető dimentinden-tartalmú gél helyett a gyermek bőrproblémáira, legyen az csípés, duzzanat, allergia a Young Living Levendula olajat használom, ami nagyon gyorsan nyugtatja a bőrt és nem mellékesen az idegrendszert is.

Köptetőt és köhögés csillapítót – szintén a mellékhatásai miatt – sosem adtunk a gyereknek, vitaminokon és immunerősítőkön túl nagyon ritkán kap bármilyen gyógyszert. Náthás időszakban 2-3 nap alatt segít a köhögés csillapításában, megszűntetésében a Young Livin RC olaj, amit párologtatás mellett éjszakára mellre és hátra kenve is használunk.

Rengeteg hasonló példát tudnék felsorolni, a gyomor- vagy bőr problémáinak kezelésétől, az öregedés gátlásán vagy tisztítókúrákon át egészen az immunrendszer erősítéséig. Az illóolajos termékek a háztartásban is hasznos segítség, ha egészséges alternatívát keresünk a vegyszerek helyett, de erről majd a következő írásomban mesélek részletesebben. Természetesen, nem azt mondom, hogy egy szívgyógyszer vagy vércukor gyógyszer kiváltható az olajokkal, sokkal inkább D. Gary Young filozófiáját említeném, amit az olajok számunkra is jelentenek: Gary azt mondja, mi nem kezelünk vagy gyógyítunk betegségeket, mi egy életstílusról beszélünk, arról, hogy a táplálkozáson és az illóolajok erején keresztül a testünket támogatjuk, hogy képessé váljon saját magáról gondoskodni. Az egészséges életstílus kialakítására és ezzel az élet élvezésére törekszünk. Egészséges életstílussal és helyes táplálkozással támogatjuk és erősítjük az immunrendszerünk, a testünk, így személyes tapasztalatainkkal alakítjuk ki a számunkra optimális életstílust ahelyett, hogy megpróbálnánk meghatározott termékekre, vagy betegségekre korlátozódni.

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a megtapasztalást.

Balla-Sebők Ágnes Természetgyógyász Kineziológus, Coach Kineziológus, Természetgyógyász Fitoterapeuta, Okleveles Rajzvizsgálati Szakértő, Kapcsolati és Életmód Tanácsadó, Young Living márkapartner www.ballaegeszseghaz.hu

Amennyiben segítségre van szükséged, keress bizalommal!

Bejegyzések:

- FELIRATKOZÁS -

Amennyiben szeretnél értesülni további cikkeimről, iratkozz fel hírlevelemre email címed megadásával: